Even bijkletsen
Door: Marga & Herman
Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga
11 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam
Nu het vervolg.
Het huisje waar we in zitten is helemaal prut.
Geen gas de helft van de tijd geen stroom, alleen maar stromend water. We willen hier nu ook zo snel mogelijk weg. Niet omdat we geen basis dingen hebben maar ook omdat we ons hier niet veilig voelen. We zijn op dit moment dus druk aan het zoeken en het ziet er naar uit dat het lukt binnen een niet al te lange termijn. We hebben nu ook onze eigen auto met verzekering en belasting. Dat is opzich niets bijzonders, maar als je hier dagen over moet doen om het te regelen, dan bij je blij dat de auto op onze naam staat.
Ook hebben we nu een telefoon voor de zekerheid geef ik het nummer nogmaals
005997866455.
Onze papieren voor emigratie zijn bijna rond. Herman is op dit moment al ingezetene van het eiland en als alles goed gaat lukt mij dit eind volgende week ook.
Ja jongens van Burgerzaken Haaksbergen, goed werk gedaan ze waren trots op deze netheid in afhandeling van de papieren. Dank hiervoor. Met de bouw gaat het prima. Je ziet met de dag het verschil. Ook het zwembad krijgt zijn vorm. O ja, het huis is iets groter uitgevallen niet veel hoor (2 meter breder dan op tekening). En nee, bouwzaken hoeft niet te komen voor een extra inspectie. Dat doen jullie maar als het af is. Helaas heb ik op 5 maart het bericht ontvangen dat mijn vader is overleden en ik dus terugvlieg naar Nederland. Vanuit Haaksbergen typ ik dus nu ook dit bericht. We hadden onze start iets anders voorgesteld maar achteraf is het goed. Goed voor mijn vader en mijn familie. We hebben hier vrede mee. Voor Herman was het moeilijk om achter te blijven. Het is nu ook onze nieuwe Bikkel geworden die daar toch maar mooi alleen zit op een onbekende stek met vreemde mensen.
We proberen op deze manier jullie af en toe op de hoogte te houden. Vanaf een koud en met sneeuw bedekt Haaksbergen wens ik iedereen veel geluk en gezondheid en tot een volgend bericht.
Dikke kus van Marga.
11 Maart 2006 - 20:55
Fred Bomers:
Hallo Marga en Herman,
Allereerst wil ik hierbij mijn oprechte deelneming uitspreken. Ik wens jou en Herman en ook overige familie heel veel sterkte toe.
Het openen van deze site is een leuk en goed idee geweest. Op deze wijze heb je toch een goede mogelijkheid om enigzins op de hoogte te blijven hoe het jullie daar vergaat. Wij, hier in Nederland klagen wel eens dat e.e.a. allemaal zo lang duurt, maar ik lees wel dat je op Bonaire een kop vol geduld moet hebben.
Ten aanzien van het flexibel hanteren van het meetband weet men op Bonaire ook wel raad mee.
Is dus niet alleen in Haaksbergen. Wees gerust, de bouw zal bij jullie wel klaar zijn alvorens er een inspectie zal worden uitgevoerd, of kun je daar ook volstaan met het inleveren van een gewijzigde tekening.
Ik moet zeggen dat gelet de foto's de werkzaamheden aan het zwembad alsook de woning gestaag vorderen. Het geheel ziet er goed uit.
Tot slot wens ik jullie nogmaals veel sterkte toe en heel veel succes met het vinden van het nieuwe tijdelijke onderkomen alsook de verdere gang van zaken op Bonaire.
Met vriendelijke groeten en tot mails,
Fred Bomers -
12 Maart 2006 - 12:02
Gé En Florine 12 Mar 2006 12:50 Uur:
Lieve Marga en Herman,
Allereerst willen wij jullie onze oprechte deelneming uitspreken met het verlies van jullie vader, schoonvader en opa en wensen jullie heel veel sterkte.
Ik zie je vader nog zo zitten op jullie afscheidsreceptie, het is wel heel snel gegaan.Wel vervelend voor jou en Herman, dat je dan zo ver weg zit. Ik heb begrepen dat jij alleen over bent gekomen. Wel erg vervelend voor Herman, helemaal alleen in zo'n vreemd land. Wel dapper. Viel het jou niet tegen van zo'n warm land zo in de sneeuw? Dit is wel een mooie oplossing om contact met elkaar te houden. Ik ben er alleen nog niet zo handig in, maar oefening baat kunst.
Groetjes van Gé en Florine -
12 Maart 2006 - 20:26
Liesbeth Oude Reimer:
Marga en Herman,
gecondoleerd met het overlijden van je vader. Dat is wel flink vervelend.
Veel sterkte gewenst. Ook voor jou, Herman, alleen achterblijvend op het beloofde eiland. Maar zoals ik lees, heb je in ieder geval allerlei nuttige dingen te doen. Helaas lijkt dat misschien nu onbelangrijk.
Groetjes
Liesbeth -
12 Maart 2006 - 22:09
Henry En Willeke:
Hoi Herman en Marga
Ook van onze kant sterke toegewenst met het toch nog plotselinge overlijden van jullie vader en schoonvader.
Erg vervelend dat het op dit tijdstip gebeurd, nu jullie elkaar op Bonaire zo nodig hebben, daar niet alles op rolletjes verloopt, zoals jullie gehoopt hadden.
Marga, dat je Herman daar tijdelijk alleen achter hebt moeten laten is natuurlijk niet niks, maar wij kennen Herman met zijn fantastisch organisatievermogen, hij redt het wel.
Marga, Herman en familie nogmaals sterkte en blijf ons informeren via deze leuke site.
Groeten Willeke en Henry -
13 Maart 2006 - 07:23
Dini En Henk Slot:
marga en Herman gecondoleerd met het verlies van je vader, dit was even een minder leuk bericht,maar ik hoop nu dat jullie verder geen hindernissen meer krijgen,en nu nog even een leuk huis en dan maar wachten op jullie eigen stekje, gelukkig dat het nu een beetje opschiet,maar nu is Herman Opperman dus moet alles goed komen.
Hebben jullie het huis van Hennie Huisman ook al gezien, ik las dat hij ook op Bonaire woont.groetjes Dini en Henk tot mails -
13 Maart 2006 - 09:38
Gerard En Carla.:
hallo Marga en Herreman.
Gecondoleerd met het overlijden van Pa.
Ik weet nu jullie site te
vinden. Dus we houden contact Veel sterkte.
Het is hier onmeunig koud;-10'c Het is daar beter.
tot de volgende keer.
groeten Carla en Gerard. -
15 Maart 2006 - 08:03
Henk En Gerrie:
Lieve herman en marga
Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader. Vervelend dat dat nu net moet gebeuren nu jullie in Bonaire zitten. Ik heb een kaart naar de familie gestuurd maar volgens mij ben ik vergeten de namen erop te zetten.
Leuk dat we op deze manier op de hoogte worden gehouden. Ik wens jullie met alles veel sterkte en hoop dat jullie snel een ander onderkomen vinden. Het huis vordert al goed heb ik gezien op de foto's.
Hier is alles goed. We zijn nog steeds geen opa en oma.Al 2 weken te laat en wachten duurt lang.
Liefs en we blijven jullie volgen.