Update oktober 2008 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Herman en Marga Tenhagen - WaarBenJij.nu Update oktober 2008 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Herman en Marga Tenhagen - WaarBenJij.nu

Update oktober 2008

Door: Herman en Marga

Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga

20 Oktober 2008 | Nederland, Amsterdam

Lieve mensen,

Onze vakantie zit er weer op. Wederom hebben we genoten van Nederland met al zijn pracht en praal. Met al zijn keuze momenten. Moeten we deze koffie of toch die andere.
Zullen we naar Praxis gaan of toch naar Karwei. Gaan we uit eten of zullen we iets laten bezorgen. Het leven is er zo slecht nog niet. Voor de verjaardag van Herman hadden we midden maart 2008 een zonnebril op sterkte laten aanmeten. Tot op heden is er nog geen zonnebril en met een beetje geluk lukt dit nog voor Kerst 2008. Ondertussen in Nederland binnen 4 dagen een zonnebril op sterkte gekregen, wat een service, maar dat is Nederland.

Hier op Bonaire hebben we na aankomst een indrukwekkende week gehad.
Eerst weer afscheid moeten nemen van de oppassers van ons erf en huis.
Hierna kwam de tropische storm Omar als uit het niets verschijnen. Geen echte waarschuwing vooraf.
Maandagnacht begon het te waaien en te regenen, alsof je een emmer leeggooide.
Herman vergeleek het met jachtsneeuw van vroeger, door alle gaatjes, kieren en ramen kwam water naar binnen. De wind maakte het nog veel erger. Het was een onrustige nacht. De ochtend die volgde was al net zo slecht. We hebben als eerste alles wat los stond opgeruimd of vastgezet, daarna weer dweilen en deppen. Dit weer heeft 2 dagen en nachten geduurd. Het leek wel Nederland met al zijn donkere wolken en regen en wind, maar dan een paar graden erger.
Het gevolg is dan ook stroomuitval en geen internet. Je bent dan echt van de wereld afgesneden.
Naar buiten gaan was ook niet echt een optie. Ondertussen gingen wel de voorbereidingen door voor de volgende gasten, dit keer zonder de gebruikelijke schoonmaak van de buitenboel.
Een paar uur voor aankomst was het droog en klaarde het weer op. De schade valt mee, alleen wat muurverf die nu loslaat en wat dingen die weer geplakt kunnen worden.
De boulevard en de kust hebben het zwaar te verduren gehad. Meters hoge golven die Karel’s beachbar hebben weggevaagd. Divi Flamingo, een hotelcomplex, heeft de hele begane grond onder water staan. Boten die op de klippen liepen en grote rotsblokken die nu op straat liggen, indrukwekkend om dit te zien. Natuurgeweld, daar kan een mens echt niet tegenop. Dit was een tropische storm. Wat als iemand een orkaan meemaakt, wij moeten hier niet aan denken.

Bizar is het wel dat Karel’s beachbar er niet meer is, de laatste plek waar Marlies was gezien.
Sinds kort is het bekend geworden dat ze is gevonden en dat er meer is gebeurd dan wat je eigenlijk wil horen. Hier hebben we aan de radio gekluisterd gezeten. De persconferentie hebben we dan ook goed kunnen volgen. Hiermee houdt de informatie dan ook op. Onze informatie hierover krijgen we via het internet. Bonaire besteed hier weinig aandacht meer aan en krijgen we nog steeds de beelden te zien van een week geleden van de Regatta met al zijn festiviteiten. Heel bizar.
Het heeft wel een impact gehad op een groot gedeelte van de bevolking hier, het is en blijft een eiland dus ons kent ons.
Bonaire pakt zijn leventje weer op en de toeristen maken het alsof er nooit iets is gebeurd.
Zo moet het dan ook maar weer zijn, op naar morgen met een mooie zon, een goed gevuld zwembad en stranden waar nog wat sporen te zien zijn van wat nu alweer geschiedenis is.

Vanaf een mooi en zonnig Bonaire wensen we jullie allemaal nog een hele fijne week en tot een volgende keer.

Alle lieve mensen die wij hebben ontmoet of gesproken in Nederland bedankt voor jullie goede zorgen en aandacht het was weer een warm onthaal.

Masha danki
Herman en Marga
PS
Kijk ook eens op You Tube voor korte filmpje gemaakt tijdens tropische storm Omar.

• 20 Oktober 2008 - 19:32

Henny:

Altijd weer leuk om iets van jullie te horen. Een raar gezicht dat karels beachbar er niet meer is. Hoop voor jullie dat de orkanen wegblijven.
    Hans is 3 weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking opgelopen door de legionella bacterie daarvan 8 dagen op de ic gelegen. Als alles goed gaat mag hij vrijdag naar huis.
    En dan nog meer genieten van het leven.
    Groetjes Henny

• 23 Oktober 2008 - 09:14

Astrid H:

De laatste update lezend denk ik: ook op Bonaire is altijd wat te doen, alleen op kleinere schaal.
    Zo is er hier ook weer van alles aan de hand, waarover ik jullie later meer zal vertellen. Gelukkig is tijdens de storm bij jullie alles op de plek gebleven. Ik laat snel wat van me horen!
    Heel veel groeten
    Astrid