Update juli 2008 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Herman en Marga Tenhagen - WaarBenJij.nu Update juli 2008 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Herman en Marga Tenhagen - WaarBenJij.nu

Update juli 2008

Door: Herman en Marga

Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga

13 Juli 2008 | Nederland, Amsterdam

Lieve mensen, een maand geleden zaten wij, maar ook jullie volop in de EK sfeer.
Na een flitsende start van Oranje , lieten ze het helemaal afweten tegen de Russen en staan ze weer met beide benen op de grond. Wel leuk om te melden is, dat Lee, die jullie ondertussen al wel een beetje kennen door zijn Music & Sports Bar, het hele toernooi liep te zingen “we worden wereldkampioen” . Nou, dat houden we maar tegoed dan. Op naar 2010 dus in Zuid-Afrika.

De zomer in Nederland wil maar niet op gang komen al hebben we momenteel, terwijl we dit verhaal maken, een stortbui. Het enigste verschil met jullie is, dat we het heerlijk vinden zo nu en dan.
De flora kleurt spontaan weer groen en het voelt even wat fris aan.

We hebben ondertussen onze eerste buitenlandse gasten op bezoek. Het zijn Zwitsers en ze vermaken ze prima met duiken en relaxen. Kortom gewoon genieten van drie weken vakantie.
Ons vakantieverblijf HOI is nog niet uitgerust voor buitenlanders. Zo is het infoblad alleen nog maar in het Nederlands. Middels een briefing hebben we hen toch nog goed kunnen inlichten.
Energie is één van de dingen die we specifiek aanhalen, waaronder elektriciteit. Dat is in twee jaar tijd zo duur geworden, dat het bijna niet meer te betalen is. Het is verdrievoudigd. WEB (de energieleverancier hier op Bonaire) heeft een paar jaar geleden een binnenbrandje gehad en sindsdien maken ze gebruik van generatoren, die draaien op brandstof. Jullie raden het al, die is met sprongen naar boven gegaan. Ook de benzine hebben ze maar even met 75 cent per liter verhoogd.

Onze gasten maken geen gebruik van de pick-up en dat is een mooie gelegenheid voor ons om een bezoek te gaan brengen aan het nationale park Washington-Slagbaai.
Om dat goed te kunnen bekijken, moet je er een hele dag voor uittrekken en een geschikt vervoersmiddel hebben.

De Jeu de boules bak is verdwenen aan de voorzijde van de woning, dus een nieuwe foto plaatsen op http://www.hoibonaire.nl , want de palmen zijn ondertussen ook een behoorlijk stuk gegroeid.

We zijn ondertussen begonnen een zithoek te creëren achter MOI (de kant waar wijzelf wonen), waarvoor we die Jeu de boules bak mooi kunnen gaan gebruiken. Het resultaat volgt t.z.t. nog wel.
Daarnaast ligt het ook in onze de bedoeling MOI te gaan verhuren. Iets waarover we nu in discussie zijn, hoe dat in te gaan vullen. We dienen dan nl. zelf ergens anders onderdak te vinden, want het plan te gaan bouwen op onze kavel hiernaast, ligt momenteel in de vrieskist. We zijn er nog niet uit hoe e.e.a. in aan te gaan pakken.
Verder alles oké hier, HOI loopt prima, klimaat geweldig en wijzelf werken aan een toekomst, die ietwat onduidelijk is op dit moment.
10 Juli hebben we een bezoek gebracht aan een informatie bijeenkomst, waarin de lokale bevolking staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten vragen kon stellen over de nieuwe staatkundige vorm van Bonaire met Nederland. Was goed georganiseerd voor Bonairiaanse begrippen moeten we toegeven en interessant om te volgen.

De zon staat ondertussen weer vrolijk te schijnen hoog aan de hemel en we gaan weer een prachtige sunset tegemoet.

We wensen iedereen een leuke en vooral heerlijke vakantie toe.
Tot een volgende update vanaf Bonaire.
Herman en Marga

• 13 Juli 2008 - 18:19

Frederiek:

Hola H
    erman en Marga,
    Leuke informatie en foto´s.
    Mis jullie, misschien tot september?????????????????ik doe mijn best. Liefs Frederiek

• 13 Juli 2008 - 18:28

Ingrid:

Hoi Marga en Herman,
    Ik kijk toevallig net weer eens op jullie site en zie jullie nieuwe bericht. Leuk om zo nu en dan weer eens iets van jullie te vernemen! Ik hoop jullie echt ooit nog eens `live` te zien op Bonaire. Tot die tijd doen we het op deze manier, ha!
    Arno, Ingrid, Stijn en Wouter

• 13 Juli 2008 - 18:30

Astrid En Edwin:

Hey Bonaire hier weer een berichtje vanuit meldpunt Veltmaat. Op dit moment zit Edwin nog onder gedompelt op de Reetmolse zomerfeesten. Volop genieten voor die jongen! Voor mij ook maar ik heb "het gas" wat eerder op. Dus ik ben nu lekker weer thuis bij de kids.
    Wat mooi om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben...geweldig! Wel hard werken of niet?
    Maar je weet in ieder geval waar je het voor doet!
    Wij vertrekken dinsdag met onze vouwwagen richting Z-Frankrijk,Vias moet de eindbestemming worden dus we hebben nog een flinke rit voor de boeg. Maar ja...alles voor het mooie weer toch?!
    Groetjes van ons en we houden het contact in stand!!!!!!!!!!!

TOEDELS

• 15 Juli 2008 - 07:43

Paul:

Kia ora Herman en Marga,
    Goed om te lezen dat het jullie nog steeds goed bevalt, hier alles ook goed. We zijn inmiddels echte kiwies. Groet vanuit Auckland NZ. Paul

• 13 Augustus 2008 - 22:10

Annelies En Fam.:

Hallo,
    nogmaals proficiat met jullie 25 jarig huwelijk Han en ik hebben na jullie te hebben gebeld er een grolschje op gedronken .
    mijn eerste werkdag weer , en ff kijken naar jullie mooie foto's
    bijzonder hoor jullie in de trouwkledij te zien op dat koele bonaire

groetjes