Update vanaf Bonaire 27 maart 2009
Door: Herman en Marga
Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga
27 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam
De tijd vliegt voorbij en zo is het alweer een tijdje geleden dat we onze laatste update hebben geplaatst.
Het nieuwe jaar is bijzonder begonnen. Zo hebben we nu besloten dat we de eerste tijd doorgaan met de verhuur van HOI en dat ons huisje MOI gewoon nog even ons huisje blijft. De nieuwbouwplannen liggen in de ijskast (zeg maar recessie).
Marga heeft sinds begin januari een nieuwe baan bij het Regionaal Service Centrum Bonaire. Dit is het centrum, dat de overgang van Bonaire, St. Eustatius en Saba
(de BES-eilanden), naar een bijzondere gemeente van Nederland moet gaan uitvoeren. Onder leiding van Henk Kamp (oud-minister van Defensie) moet dit binnen 3 jaar gestalte gaan krijgen.
Het is in eerste instantie een baan via het uitzendbureau voor 6 maanden en daarna hopen we dat ze hier een vaste aanstelling gaat krijgen.
Al met al een baan die goed bij haar past en weer een Nederlandse werkgever, namelijk het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Door deze baan heeft ze Minister Rouvoet en Eurlings al mogen ontmoeten.
Dit weekend gaan jullie in Nederland van wintertijd naar zomertijd. De dagen worden langer en als alles meezit worden de temperaturen ook wat aangenamer. Jullie wintertijd was dit jaar speciaal, zo ook de onze. Hier heet het dan regenseizoen, maar was ook anders dan de afgelopen jaren. Het voorjaar is bij ons het aantrekken van de wind en de zomer is de droogte periode met het wegvallen van de wind in de maanden september - oktober, dus in het algemener iets warmer dan.
Van 5 uur tijdsverschil gaan we nu naar 6 uur tijdsverschil. Dit lijkt niet veel, maar voor ons is dit lastiger. Aangezien iedereen graag op een normaal tijdstip (een enkeling uitgezonderd) wil skypen of msn’n, houdt dat voor ons in dat we midden op de middag iets moeten organiseren om dit mogelijk te maken en dat valt niet altijd mee om dit op elkaar af te stemmen. Gelukkig zijn de weekenden weer vrij, dus daar valt wel weer iets mee te doen. Voor ons is het skypen en msn’n de levensader met jullie, zonder dit zou er weinig of geen contact zijn. Eventjes bij elkaar op bezoek gaan of even lang bijkletsen via de telefoon of samen iets ondernemen zit er dan niet in, iets wat voor jullie heel normaal is. Gelukkig vinden steeds meer mensen de weg naar de computer en het skype en msn gebeuren. De webcam is hierin een waardevolle aanvulling. Zo kunnen we elkaar horen, maar ook zien en dat is geweldig en belangrijk voor ons.
De laatste nieuwtjes worden uitgewisseld en aankopen kunnen worden geshowd.
Na de eerste keer is dit ook niet meer eng en heb je niet eens meer in de gaten dat je voor de camera zit. Na een tijdje lijkt het net alsof je bij elkaar in de woonkamer zit te kletsen. De keren dat we uren voor zo’n computer zitten te kletsen komen dan gelukkig ook nog regelmatig voor. En wij maar denken dat de jeugd niets anders doet in Nederland, lekker de hele middag skypen of msn’n, maar daar hebben we ons in vergist. Als ouders de kinderen om advies vragen, dan blijken ze andere programma’s te gebruiken of ze gebruiken dit zonder een camera. Het gevolg is dan ook meestal dat de jeugd snel afhaakt en de ouders hulp van buitenaf moeten zoeken om toch nog contact te krijgen.
Wij willen iedereen dan ook vanaf deze kant danken voor jullie inzet en geduld. Dat er webcams worden aangeschaft om toch nog samen online te gaan vinden we een compliment waard. Ook de op leeftijd zijnde man, die alles uit de kast haalt om dit onder de knie te krijgen, petje af. Wij missen veel van jullie dagelijkse leventje aldaar, maar op deze manier lijkt het toch net alsof we iets dichter bij elkaar staan.
De wolken schuiven voor de zon, de duisternis gaat zijn intrede doen.
Wij wensen jullie nog een hele fijne week en wie weet komen we elkaar weer eens tegen, hier of daar of op de digitale manier.
Liefs en warmte vanaf een mooi Bonaire.
Herman en Marga
28 Maart 2009 - 10:14
Zus Annie:
Dag broertje en schoon zusje
Mooi omschreven dat MSN/skypecontact.Het is inderdaad steeds even wennen,maar op een gegeven moment zit je gewoon bij elkaar aan tafel bij te praten.Wat is het toch mooi dat dat zo kan tegenwoardig.Herman he"j de hegge wal helemoal reg knipt??Wij hadden vandaag ook willen sneuien,maar wat denk ie........het reagent wear is piepenstellen.Nog gefeliciteerd met oonze Pa!!!Hij wordt vandaag al weer 82 jaar,geweldig he?
Liefs Zus Annie -
01 Mei 2009 - 08:27
Astrid H:
Beetje late reactie op deze update. Hopelijk bij jullie alles goed, hier is het nu echt voorjaar, de temperatuur is lekker en door allerlei vrije dagen (koninginnedag, 5 mei etc.) hebben veel mensen (mei)vakantie. Hebben jullie al iets gehoord/gezien over de gebeurtenissen in Apeldoorn tijdens Koninginnedag? We hebben de vlag gistermiddag maar binnengehaald, de sfeer was ineens verpest. Stuur jullie snel weer een uitgebreide mail!
Groeten Astrid H