Update september 2010
Door: Herman en Marga
Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga
16 September 2010 | Nederland, Amsterdam
Het is weer tijd voor een update vanaf deze kant van de aarde.
Voor de meesten van jullie zit de vakantie er weer op.
Het gewone leventje wordt weer opgepakt. Sleur is toch wel prettig ook al ontkennen we dat vaak.
Vakantie is voor veel mensen de zon, zee, strand en een andere cultuur.
Wij leven op een eiland, dat al deze ingrediënten bezit.
Hieronder geven we een opsomming van de afgelopen tijd.
1. Grote uitslaande brand bij Bopec.
Afgelopen week een grote uitslaande brand bij een olieoverslagbedrijf hier op Bonaire.
Gelukkig geen persoonlijke ongelukken, maar milieuschade????
Met ons gaat het goed en we hebben dit vanaf een grote afstand kunnen aanschouwen.
De brand was aan de andere kant van het eiland.
2. De vakantie wordt hier vaak gewoon op het eiland doorgebracht. Aan de kust met een complete huisraad, hangmatten en stoeltjes.
3. Het “vakantiegevoel” is hier dan ook iedere dag aanwezig. Het hoogseizoen moet voor Bonaire nog beginnen. Hoogseizoen is vanaf midden oktober tot april.
4. Op dit moment zitten we in het orkaanseizoen. Gelukkig krijgen wij als benedenwindse eilanden hier weinig van mee.
5. Muggen. Op veel tropische eilanden wordt gespoten tegen muggen. Er komt dan een vrachtwagentje in onze wijk met een soort van giertank achterop gespannen. Veel gedoe en lawaai, maar uiteindelijk komt er een grote witte pluim rook achter uit de tank.
6. Laten we hopen dat dit jaar de dengue (overgebracht door een speciale mug) aan onze deur voorbij gaat.
7. We horen net weer op de locale radio een reclame over een bar en supermarkt waarin ze aangeven dat ze schoon zijn en de beste toiletten hebben van het eiland. Stel je voor dat AH reclame maakt en dat ze zeggen dat de winkel schoon is, dat is toch niet voor te stellen. Hier is de supermarkt die een AH-formule heeft open en warm. Je hebt dan veel stof, vogeltjes en andere dieren vliegen en kruipen vrolijk door de ruimtes.
8. Een openbaar toilet is per definitie beter van niet, maar we zien hierin gelukkig veel vooruitgang.
9. De laatste tijd hebben we weer regelmatig uitval van water en stroom. Het vernieuwen van ons waterleidingnet is hiervan de oorzaak. De oude pijpen kunnen de vraag niet meer aan. Waterdruk was dan ook ver te zoeken. Je haar uitspoelen onder de douche was door de lage waterdruk vaak niet mogelijk. Het water haalde met moeite de douchekop.
10. Bonaire is overgegaan op windenergie. Hiervoor zijn 13 windmolens geplaatst die Bonaire voor een groot deel moeten voorzien van elektriciteit. De start was moeizaam met toch nog wel wat uitval. De rekening voor elektra zal straks zeker niet lager zijn. We betalen nog steeds een hoop geld voor een beetje elektriciteit.
11. September is ook dit jaar weer een warme maand op Bonaire.
Letterlijk soms worden bevangen door de warmte. Wij kunnen ons werktempo nog steeds niet aanpassen.
12. Afgelopen twee weken het huis weer even voor onszelf gehad. Buiten wat grote onderhoudsklussen ook genieten van de dieren en het heerlijke zwembad.
13. Gisteren weer een nieuwe uitspraak gehoord van een Bonairiaan.
Je tuin netjes dan heb je een goed hart. En iemand aan het schrikken maken krijgen ze hier suikerziekte van.
14. Wij beginnen nu echt uit te zien naar een heerlijke en welverdiende vakantie in Nederland.
Alleen het weer brrrrrr.
15. Wij gaan naar 10-10-2010. De dag dat Bonaire ook deel uit gaat maken van Nederland.
Op deze dag worden wij een bijzondere gemeente van Nederland. Het heeft veel voeten in aarde gehad, maar we gaan het redden.
Dus vanaf 10-10-2010 zijn we ver weg, maar ook weer heel dichtbij.
Vanaf een behoorlijk warm Bonaire wensen wij jullie allemaal een fijne tijd en geniet nog van de tijd dat jullie buiten door kunnen brengen.
Liefs van Herman en Marga
16 September 2010 - 16:28
Henry:
Jullie verheugen je op een brrrrr vakantie in Nederland, wij op een heerlijk warme vakantie op Bonaire.
Groeten en tot ziens, Willeke en Henry -
16 September 2010 - 17:36
Malou:
Ik verlang ook weer naar een vakantie op Bonaire.
Mooie up-date en foto's.
Ayoo Malou -
17 September 2010 - 07:26
Miranda:
leuk jurkje marga! hoop jullie nog te zien straks
kus miranda en jongens -
17 September 2010 - 12:27
Lize:
Fijn hoor Bonaire! Had graag in fabruarie nog een weekje langs willen komen. Maarja helaas ben ik weer een arme student, ben bang dat het er niet in zit! Leuke update, Bonaire met al zn eigenaardigheden ;)
Liefs. -
17 September 2010 - 14:12
Paul En Annie:
Hebben we toch de gevraagde informatie over de grote brand nog gekregen en nog wel met foto"s.Er wordt weer hard geklust in echte "kluskledij"Marga.
Veel nieuwtjes,we zijn weer helemaal bij,leuk!!
Liefs van ons beiden.