Update 5 september 2007
Door: Herman en Marga
Blijf op de hoogte en volg Herman en Marga
06 September 2007 | Nederland, Amsterdam
Alweer een nieuwe update, de ene keer duurt het maanden en dan een paar achter elkaar.
We willen even laten weten, dat het goed met ons gaat en dat ons huis nog steeds op dezelfde plek staat.
De tropische storm Felix die op dit moment tot een orkaan met kracht 5 is uitgegroeid is ons gepasseerd.
Afgelopen zondagochtend om 02.00 uur begon het te regenen, precies zoals ze hadden voorspeld.
Wij hadden onze voorzorgsmaatregelen getroffen. Alle losse dingen weggehaald en tuinmeubilair naar binnen.
Alles goed afgesloten en dan kan je niets meer doen dan wachten wat er komen gaat. De waarschuwing dat men binnen moest blijven maakte het wel ernstig. De vorige orkaan Dean die voorbij was getrokken had veel wateroverlast bezorgd en stroomuitval. We gingen hier dan ook maar weer vanuit. Marga vindt de stroomuitval het ergste vooral in de nacht, dus onze kaarsen stonden dan ook weer klaar. Hier op het eiland sluiten ze meteen de stroom af, omdat ze veel te bang zijn dat hun aggregaten worden geraakt en dan is er echt geen stroom meer op het eiland.
Achteraf heeft het ons en vele mensen met ons, een slapeloze nacht bezorgd, maar het viel gelukkig allemaal reuze mee. Veel water en wind uit een andere richting, maar gelukkig wel stroom.
De schade, op meerdere plaatsen lekkage vanuit het dak en een mooie grote struik vol met bloemen, totaal afgeknapt. We hebben geluk gehad. Nog wel een paar dagen veel regen gehad, maar dat komt ook weer goed.
Ondertussen is alles weer op zijn plek en hopen we dat de rest van het orkaanseizoen ons huisje voorbij mag gaan. Het orkaanseizoen is van 1 juni tot ongeveer eind november. Vorig jaar hebben we helemaal niets vernomen, maar het schijnt ook heel anders te kunnen gaan hebben we nu gehoord van mensen.
Wel heeft onze tv het begeven. Een blikseminslag was net iets te veel van het goeie. We zijn verzekerd, maar het blijft de vraag of je hier iets van terug kan krijgen. In het kort hoe men hier werkt.
Je moet aan kunnen tonen, dat er een blikseminslag is geweest, het is een eiland dus iedereen weet het, maar goed. Na twee weken en meerdere mailtjes en telefoontjes hebben we het papiertje. Nu gaat het naar het hoofdkantoor op Curacao en die bepalen of we iets vergoedt krijgen. We wachten af. Onze leverancier van de tv wil hem niet maken, dus een andere gezocht. Hij wil hem maken maar moet eerst geld hebben. Wij moeten zelf de onderdelen kopen bij een bedrijf op Curacao. Via het internet moest dit toch lukken. Twee onderdelen zijn er, een ander onderdeel moet worden besteld en dat duurt 2 tot 3 weken. Dan moet het naar Bonaire per boot, ook weer betalen natuurlijk. Uiteindelijk moet je dan het geluk hebben, dat de onderdelen passen en dat ze het goede afleveren. Dit breng je naar de monteur en die gaat hem dan repareren. Wij hebben nu aan hem gevraagd of hij de onderdelen niet zelf kan bestellen, om misverstanden te voorkomen, dit is niet gebruikelijk dus er wordt nog steeds overleg gepleegd of dit kan, ook hier wachten we maar even op.
Morgen 6 september is het Bonaire dag, een feestdag. Heel Bonaire heeft vrij en gaat zich lekker bezatten op de diverse feestjes, die worden gegeven. Wij zullen ons morgen dan ook tussen de menigte begeven en kijken hoe dit wordt gevierd.
Herman maakt nu een praatje met onze gasten, die zich al lopend en fietsend over het eiland willen begeven. Ze zijn hier gelukkig 3 weken, dus dat moet wel lukken.
Vanaf een nu weer heerlijk droog en aangenaam Bonaire wensen we jullie dan ook weer het allerbeste.
Herman en Marga
Gelukkig is de hemel weer helder en de maan laat zijn laatste stukje aan ons zien.
De sterren vonkelen weer en zo moet Bonaire zijn en zo is Bonaire op zijn mooist.
06 September 2007 - 15:42
Edwin En Astrid:
Hallo daar hier meldpunt Veltmaat,
Het blijft ook spannend bij jullie en ondanks dat blijven jullie lachen petje af hoor. Ik was al lang gillend weer richting Haaksbergen vertrokken. Hieruit blijkt maar weer dat jullie echt op de juiste plek zitten(en ik ook) en al echte "bonerianen"worden. Of noemen ze de inwoners van Bonaire anders? Fijn dat jullie ook dit weer overleefd hebben en nu lekker feest vieren.Drink er 1 (of meer) op de goede afloop en tot mail.
Een dikke knuffel van Astrid Vogt en familie -
10 November 2007 - 10:56
Henry:
Test -
10 November 2007 - 11:20
Willeke:
Ook een manier om ook eens op een waterbed te slapen.
Leuke foto's en hoe komen jullie aan die die poolboy?
Groeten en een dikke smoks van;
Willeke